Voorruit Vervangen Kosten

Kan ik mijn voorruit gratis vervangen?

Autoruit vervangenEen voorruit vervangen kan u veel geld kosten, daarom is een goede verzekering afsluiten  een verstandig idee. Wanneer u een uitgebreide WA-verzekering heeft of All Risk verzekerd bent, dan heeft u een standaard eigen risico. Vaak wordt er tot maximaal € 150,– vergoedt door uw eigen verzekeringsmaatschappij. In de meeste gevallen betekent dit dat uw voorruit gratis wordt vervangen.

Wanneer wordt mijn voorruit vervangen?

Uw voorruit zal in principe alleen vervangen worden wanneer deze zwaar beschadigd is. Bij lichte beschadigingen, zoals een sterretje, zal de voorruit niet vervangen worden, maar worden gepolijst. Wanneer kun je nu spreken van een zwaar beschadigde voorruit? Dit is moeilijk te zeggen. Wij adviseren u dan ook om dit met uw autoruitservice te bespreken. Vaak wordt de voorruit vervangen wanneer deze door trillingen verder beschadigd zou kunnen raken en de kans dus groot is dat deze uiteindelijk zal gaan barsten.

Hoe weet ik wie de beste autoglasservice is?

Het is altijd moeilijk om een keuze te maken tussen de vele autoglasservices die er in Nederland te vinden zijn. Daarom is het belangrijk om een autoglasservice te kiezen die goed bij u past en waar u een goed gevoel bij heeft. Zo zal uw verzekeringsmaatschappij u een paar autoglasservices aanbieden, maar dit is niet verplicht. U staat helemaal in uw recht om zelf een keuze te maken.

Waar kan ik de prijzen vinden?

Autoglasservices zijn net als veel bedrijven niet zo happig om prijzen open en bloot prijs te geven. Vaak wordt u verwezen naar een contactformulier of een telefoonnummer. Wanneer u niet verzekerd bent voor autoruitschade zult u rekening moeten houden met een prijs van ongeveer tussen de 150,– en 500,–. Maar bij elke aanbieder zijn de prijzen weer anders. De kwaliteit echter niet.

Kan ik niet zelf mijn voorruit vervangen?

Ja, dit is mogelijk. Wanneer u de juiste gereedschappen tot uw beschikking heeft en verstand heeft van het vervangen van ruiten, kan dit. Als u geen ervaring of de juiste gereedschappen heeft, raden wij u dit ten zeerste af. U kunt uw auto fors beschadigen wanneer u uw voorruit wilt vervangen. Hierdoor kan de verzekering ook verlopen en zullen de kosten hoger zijn dan wanneer u meteen uw voorruit laat vervangen door een professioneel bedrijf. Ons advies is dan ook om uw voorruit door een professioneel bedrijf te laten vervangen.