Auto Voorruit Vervangen

Ruitschade, wie heeft het niet meegemaakt

Kapotte autoruitHet is ons allemaal wel eens overkomen: een kapotte vooruit. In moderne auto’s die vanaf de jaren 90 zijn gefabriceerd zit de vooruit bijna altijd gelijmd in de carrosserie. Dit zorgt ervoor dat de torsiestijfheid van de auto ten goede komt. Deze moderne techniek vraagt veel van de lijmverbinding.

Vrijwel bijna altijd verzekerd voor ruitschade

Voor de meeste ruitschade bent u bijna altijd verzekerd. Veel autoruitspecialisten nemen alle financiële en administratieve zorgen uit handen en regelen dit met uw verzekeringsmaatschappij. Zo zijn er veel bedrijven die deze handelswijze hanteren.

Kwaliteit

Veel autoruitspecialisten gebruiken alleen ruiten die zijn geproduceerd volgens de kwaliteitsnormen van de auto industrie en die van dezelfde leveranciers komen die ook de auto fabrikanten voorzien van ruiten. Dit betekent dat de ruit die ze monteren dezelfde hoge kwaliteit heeft als de oorspronkelijke ruit. Elke ruit wordt voorzien van een hechte en waterdichte lijmverbinding. De meeste specialisten werken met een hoogwaardig origineel lijmsysteem wat direct uit de fabriek komt van uw merk auto. Zo is uw auto optimaal beschermd.

Specialisten gebruiken alleen ruiten die geproduceerd zijn volgens de kwaliteitsnormen van de auto-industrie. Vaak gebruiken specialisten dan ook ruiten die van dezelfde leveranciers die de autofabrikanten ook voorzien van ruiten. Dit betekent dat de ruiten die de specialisten monteren dezelfde hoge kwaliteit hebben als de oorspronkelijke ruit.

Zo wordt uw ruit vervangen

Wanneer u uw auto bij de specialist brengt zullen eerst alle onderdelen die de montage van de vooruit in weg zitten verwijderd worden. Dit zijn voornamelijk de sierlijsten en sierrubbers om de vooruit.

Vervolgens zullen de specialisten uw oude ruit voorzichtig verwijderen met speciaal ontworpen messen of zaagdraden. Met dit speciale gereedschap wordt de kitlaag tussen de vooruit en de sponning afgesneden.

Wanneer de oude kitlaag van de sponning verwijderd is, zal er een dun laagje blijven zitten. Op dit dunne laagje zal de nieuwe kitlaag worden geplaatst. Vervolgens wordt de sponning schoon en stofvrij gemaakt. Daarna wordt de sponning gecontroleerd op eventuele beschadigingen of roestvorming.

Autoruit vervangen

Voordat de kit met een elektrische kitspuit gelijkmatig op de randen van de vooruit wordt aangebracht, wordt de nieuwe vooruit eerst schoongemaakt en ontvet. Vooral de randen zullen ontvet worden, omdat de kit hierop zal gaan hechten.

Met behulp van zuignappen zal de voorruit in de sponning gelegd worden. Daarna wordt er uitvoerig gecontroleerd of de voorruit juist gemonteerd is. Eventuele aanwezige sensoren zullen weer worden aangesloten. De sierlijsten, ruitenwissers en andere onderdelen worden weer gemonteerd. Hierna zal de eindcontrole volgen.

Advies voor het wegrijden

Wanneer u bij een specialist bent geweest om uw autoruit te laten repareren wordt u vaak een wegrij-tijd geadviseerd. Deze tijd wordt door een specialist voorgeschreven en meestal is dit van een half uur tot 2 uur na de montage. Dit betekent dat u pas na 2 uur mag wegrijden. Dit heeft te maken met het lijmsysteem. Wanneer het lijmsysteem niet voldoende is uitgehard, kan er bij een ongeluk de ruit uit de carrosserie los komen. Dit heeft negatief effect op de werking van de airbags en dit kan ervoor zorgen dat er onnodig letsel ontstaat.

Een specialist zal altijd eerst proberen uw vooruit te repareren. Wanneer de schade te groot is zal dit niet altijd lukken. Dan zal de volledige vooruit vervangen moeten worden.